Vanaf januari 2024 zijn wij ook op woensdag gesloten.
Ontbijten (mits reservatie) kan enkel in het weekend tenzij groepen van minstens 8 personen.


doncks

b&b and
coffee

De naam “Doncks”

In het mooie herenhuis midden in het historische hart van de stad was er begin 1900 een brouwerswoning gehuisvest met daarachter gelegen de bijhorende brouwerij DONCK, later genaamd “Hof ter Donck”. Doorheen de tijd gingen beide panden een eigen leven leiden tot de gelegenheid zich voordeed om het voorliggende pand aan te kopen en onze plannen voor het uitbaten van een B&B / koffiebar te realiseren. DONCKS is een ​​uniek en authentiek concept, waar de kleine onvolkomenheden in het huis werden bewaard, waardoor de geschiedenis en de ziel van het gebouw intact bleven… Het is tegelijkertijd eigenzinnig én tijdloos waardoor er een ongedwongen sfeer heerst die voor elkeen de mogelijkheid biedt om zichzelf te zijn én te blijven.

Koffiehuis

Koffie? Kunst in een kopje. En daar hebben wij al langer een boon voor. Niet alleen het product op zich, maar ook de hele beleving errond vinden we intrigerend. Gekoppeld aan onze grenzeloze gastvrijheid en toegankelijkheid willen we dat zwarte goud niet enkel voor onze B&B-gasten reserveren. Iedereen heeft tenslotte recht op een bakje troost of stevige oppepper. Gaandeweg groeide zo het idee voor een eigen koffiebar waar 'wees welkom' geen loze belofte is.

Jong of oud, inderhaast of gezegend met zeeën van tijd, modebewust of alternatief, solerend of in goed gezelschap? Maakt niet uit...genieten is hier voor elkeen “a piece off cake…” Uiteraard is er in onze koffiebar gratis WIFI beschikbaar.

Wie zoekt, die vindt…Verscholen in de wirwar van het middeleeuws stratenpatroon tussen de Ieperse Grote Markt , Esplanade , het Zaalhof en de Vesten ligt voortaan DONCKS als B&B-parel te schitteren, waar je een hartelijke ontvangst wacht in één van onze vier edele gastenkamers met eigen badkamer.

Elkeen is genaamd naar de kleur van een edelgesteente en grondig gerenoveerd met veel oog voor detail en diep respect voor de authenticiteit van deze voormalige brouwerswoning. Let op de originele schouw in bepaalde kamers – allemaal voorzien van de nodige kunst en curiosa – en de hoge, met stuckwerk versierde plafonds. Kleur, design en architectuur in perfecte harmonie.

Bed & Breakfast

DSC 3947

Omgeving

Ben jij ook een fanatiek bezoeker van grote en óók kleinere steden in Europa en de rest van de wereld? Niets zo leuk als een paar dagen de flow van de stad te voelen en in je op te nemen… Ben je nu geïnteresseerd in de cultuur en het rijke verleden van de stad of wil je ook de weidse omgeving rondom Ieper ontdekken? Dit kan! Zowel sportief als recreatief, voor groot én klein wacht jullie een uitgebreid aanbod...

overnachten in onze b&b?

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.